Coaching bij kinderen met faalangst

Bij deze coachvorm is het gewenst dat de ouder/verzorger altijd aanwezig is.

Er zijn vier soorten faalangst bij een kind:

  • Motorische faalangst: ook wel te vergelijken met plankenkoorts. Doordat je kind zoveel angst ervaart bij bijvoorbeeld een sportprestatie of optreden kan je kind volledig blokkeren.
  • Sociale faalangst: je kind kan bang zijn wat anderen van hem/haar denken en bang zijn om anderen teleur te stellen.
  • Cognitieve faalangst: je kind twijfelt over wat hij/zij kan en blokkeert als er toetsen en examens aankomen.
  • Verborgen faalangst: deze vorm van faalangst komt voor bij kinderen die (extreem) perfectionistisch zijn, ze leggen de lat voor zich zelf zo hoog dat het ongezonde spanning en stress geeft.

Samen werken met een hond is niet altijd even gemakkelijk. Je mag fouten maken maar hoe leer je van die fouten? Waarom laat Pampus bepaald gedrag bij jou zien? Wil je soms te vaak ja zeggen om anderen een plezier te doen maar gaat dat ten koste van jezelf?

Deze coaching wordt in de buitenlucht gehouden tijdens het wandelen. De coach zal onder andere  vragen stellen. Hierdoor wordt er een beeld gevormd. Aan de hand van de gegeven antwoorden wordt Pampus in spelvorm ingezet.

Doordat we actief bezig zijn met o.a. wandelen in de buitenlucht en de oefeningen die samen met Pampus worden gedaan ontstaan er oplossingen die je verlichting kunnen geven.

Heb je interesse?

Neem dan contact op via het inschrijfformulier.

Wij gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven op onze website.